Vervolgonderzoek: PROGRESSplus

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 09:35

Vervolg van PROGRESS: het PROGRESSplus onderzoek

Naast de sneltest-resultaten hebben we in het PROGRESS onderzoek waardevolle informatie kunnen verzamelen over de antibioticaresistentie van bacteriën in de urine. Deze informatie zullen we gebruiken om lokaal, per verpleeghuis(groep), een uitspraak te doen over het aantal resistente bacteriën. Wanneer er namelijk veel antibioticaresistentie vóórkomt is het onverstandig om verpleeghuisbewoners met een antibioticum te behandelen waarvoor de meest voorkomende bacteriën ongevoelig zijn. Er is dan een grote kans dat de behandeling niet aanslaat. In deze gevallen moet er een ander antibioticum worden gekozen. In het “PROGRESSplus” onderzoek zullen we o.a. hier verder op focussen.
Op dit moment zijn de onderzoekers in samenwerking met de deelnemende verpleeghuizen hard aan het werk om de doorstart naar PROGRESSplus te realiseren. Verdere informatie over PROGRESSplus volgt in de verpleeghuizen via verschillende kanalen (presentaties, flyers, E-mail). 

 

Indien uw verpleeghuis mee zal doen aan het PROGRESSplus onderzoek, zal u hiervan op de hoogte worden gebracht middels de post. U ontvangt dan een informatiebrief en bezwaarformulier. Het bezwaarformulier kan gebruikt worden om bezwaar te maken voor deelname aan het onderzoek voor uw naaste, of uw zelf (in geval van wilsbekwame cliënten/bewoners).

U kunt bezwaar aan deelname ook middels e-mail kenbaar maken. U kunt dan een e-mail sturen naar: progress@amsterdamumc.nl

 

Hieronder kunt u de informatie vinden die u per post ontvangt over het PROGRESSplus onderzoek.

 

Mocht u nog vragen hebben? Dan kunt u deze stellen per e-mail, telefonisch of middels onderstaand invulveld.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.