Aanpak antibioticaresistentie in ouderenzorg

Gepubliceerd op 14 november 2018 om 16:16


Antibioticaresistentie is een groot probleem in de ouderenzorg. Daarom wordt hier uitgebreid aandacht besteed op 19 november 2018.

Op 19 november 2018 vind het congres 'Aanpak antibioticaresistentie in ouderenzorg' plaats. Dit congres wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid en Sport (VMS), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Vilans.

Antibioticaresistentie terugdringen vraagt om verschillende soorten activiteiten. Verpleeghuisbewoners zijn een bijzondere patiëntengroep in de zorg die vraagt om een gerichte benadering. Daarom is het belangrijk om wetenschappelijk onderzoek te verrichten naar de behandeling van patiënten in verpleeghuizen.
Samen met collega-onderzoekers geven wij een workshop en lichten wij onze studies toe, deze onderzoeken vinden allemaal plaats in de verpleeghuissector met als overkoepelende doel om onnodig antibioticagebruik terug te dringen.
Wij gaan graag met jullie in discussie over vraagstukken waar wij tegen aanlopen.

De ANNA studie onderzoekt of de inzet van een beslishulp voor de behandeling van urineweginfecties leidt tot meer passend antibioticagebruik in verpleeghuizen.

De PROGRESS studie onderzoekt of een bloed sneltest kan helpen om urineweginfecties vast te stellen in verpleeghuizen.

De UPCARE studie onderzoekt of het gebruik van de CRP-sneltest bij lage luchtweginfecties het antibioticagebruik in verpleeghuizen vermindert.

Werk jij in de ouderenzorg en lijkt dit jouw een interessante workshop? Volg na de plenaire opening twee interactieve workshops, gekoppeld aan deze thema’s. Schrijf je dan in voor de workshop academic pitches!

Via de volgende link kun jij je inschrijven voor het congres, na inschrijving ontvang je een link waarmee jij je kunt aanmelden voor de workshop 'academic pitches'.


Deelname aan het congres is geheel kosteloos!«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.